Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım'a Açık Çağrı

TAKİP ET

Samsunspor'da basketbol şubesinin lige katılmama kararının ardından gözler aynı zamanda Samsunspor Kulübü (Derneği) Başkanı da olan Yüksel Yıldırım'a çevrildi. Samsunspor eski Divan Kurulu Başkanı Sadi Subaşı, Yıldırım'a açık çağrıda bulundu

Samsunspor'da dernek ve şirketin ortak çalışmalar yürütememesi, basketbol şubesinin bağlı olduğu derneğe gerekli katkı bulunamamasıyla Erkekler Basketbol Ligi'nde mücadele eden Samsunspor Basketbol ligden çekilmişti. 
GÖZLER YÜKSEL YILDIRIM'DA
Bunun yankıları sürerken, gözler aynı zamanda Samsunspor Kulübü (Derneği) Başkanı da olan Yüksel Yıldırım'a döndü. Samsunspor Basketbol Süper Lig'e çıktığında başarıyı sahiplenen Başkan Yıldırım, destek konusunda ise futbol şubenin olduğu gibi basketbol şubenin yanında olmamıştı. Kulübün tüm gelirlerinin de futbol şubeye aktarılmasıyla adeta üvey evlat muamelesi gören Samsunspor Basketbol'la ilgili kafalarda bir çok soru işareti var. 
SON DERECE ÜZÜCÜ KARAR
Samsunspor Basketbol Şubesi'nin yaşatılması gerektiğini dile getiren eski Divan Kurulu Başkanı Sadi Subaşı, Hedef Halk Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu. Subaşı, "Bilindiği gibi Süper Lig’e veda eden Samsunspor Kulübü Basketbol Şubesi’nin bir şirkete verilmesi veya kapatılması uzun bir süredir tartışılıyordu. SAMPA ile devam eden görüşmeler sonuçsuz kaldı. İstanbul Teknik Üniversitesi de son anda vaz geçti. Samsunspor Kulüp yönetimi bir açıklama yaparak, ligden çekildiklerini açıkladı. Samsun adına son derece üzücü olan bu karar, Samsunspor Kulüp Yönetimi tarafından yeniden değerlendirilmelidir. Kayyum yönetimine kalma ayıbını yaşattıktan sonra kapanmaya kadar gidecek bir sürece giren Samsunspor, şirketleşme kararı alarak Yüksel Yıldırım’ın Başkanlığında oluşturulan Yılport Samsunspor AŞ. ile başarılara imza atarak yoluna devam ediyor” diye konuştu.
MÜTEVAZİ KADRO KURULABİLİR
Samsun’un basketbol ve voleybolda da büyük bir potansiyele sahip olduğunu dile getiren Subaşı, şöyle devam etti: "Spor salonlarında her an onlarca genci basketbol oynarken görüyoruz. Bu sevginin kaynağı, Samsunspor Basketbol’dur. Böylesine giderek büyüyen bir sevgiyi görmezden gelemeyiz. Futbol takımını Süper Lige taşıyarak taraftarı mutlu eden Sayın Yıldırım’a çağrı yapıyor ve Samsunspor Basketbol Şubesine biraz destek vererek Samsunspor’un kendi çocuklarından oluşan mütevazi bir kadroyla da olsa, 1. Lig’de yoluna devam etmesini sağlamasını diliyorum. Sayın Yıldırım’ın Basketbol Şubesi’nin açılmasına baştan beri karşı olduğunu bilen birisi olmama rağmen, Samsunspor Kulübü (Dernek) Başkanlığını da üstlenmiş olması nedeniyle, Samsunspor Basketbol Şubesinde de sorumluluğu olduğuna inanıyorum".
ACİLEN KONGREYE GİDİLMELİ
"Profesyonel futbol kadrosunun, Samsunspor AŞ olarak kulüpten ayrılması üzerine, Kulübün (Dernek) yaşamını sürdürebilmesi için kurulan Basketbol Şubesi’nin yaşatılması bu nedenle çok önemliydi. Basketbol Şubesini kapatan bir yönetimin, varlığının da bir nedeni kalmamış demektir. Eğer Samsunspor Kulübü Dernek yönetimi bu kararında ısrarlı ise, hemen istifa edip Olağan Genel Kurul’a giderek ligden çekilme kararını gelecek yönetime bırakmalıydı. İşte bu nedenlerle hem AŞ, hem de Dernek Yönetim Kurulu Başkanı olan Sayın Yüksel Yıldırım’ı Samsunspor Kulübü’nün varlığını sürdürebilmesi için basketbol şubesine sahip çıkmaya çağırıyorum. Samsunspor taraftarlarının çoğunun katılacağını düşündüğüm bu çağrımı, Samsun Kamuoyuna saygılarımla sunuyorum."

Samsunspor Yüksel Yıldırım Sadi Subaşı